ОБЩИНА АЙТОС В КАМПАНИЯТА "ГРАДСКА РЕЦИКЛИАДА"

Кулминацията на кампанията "Градска рециклиада“ в община Айтос беше на 20 април т.г. - организирано беше извозването на събираните от общинските училища огромни количества пластмасови бутилки и алуминиеви кенове.

Ще припомним, че през м. март 2023 г. Община Айтос и ЕКОПАК България започнаха съвместна кампания „Градска рециклиада“ с мисията да спасят стотици тонове отпадъци от природата и да осигурят животоспасяваща първа помощ при внезапен сърдечен арест. Това е най-мащабната и първа по рода си подобна инициатива, която се провежда в 14 общини в България от март до декември 2023 г. под мотото: „Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове - Спаси живот!“

Целта на организаторите е да се увеличи с поне 70% събираемостта на пластмасови бутилки и алуминиеви кенове на територията на общината за периода от март до декември 2023 г. спрямо същия период на миналата година. При успешен резултат от кампанията и постигане на целта й ще бъдат поставени един или няколко автоматични дефибрилатора за животоспасяваща първа помощ.

Община Айтос и ЕКОПАК организират редица инициативи, с които да ангажират гражданите, бизнеса, училищата и детските градини да се включат в кампанията.

Въпроси и инициативи във връзка с кампанията на тел. 0897992321 – Катя Иванова, Община Айтос.

Снимки