Община Айтос реже лентата на две нови игрища послучай Деня на спорта

Голям Спортен празник готви Община Айтос за следващата събота, в навечерието на Деня на спорта 17 май. Нарочно е избран почивния ден, за да могат гражданите да присъстват на откриването на първите в историята на Айтос две общински многофункционални спортни игрища, които са изградени в Спортен комплекс "Крум Делчев", с финансовото съдействие на Министерството на младежта и спорта. Покана за събитието Общината е изпратила и до Министър Красен Кралев.

Празникът ще е с начало 10.00 часа и ще започне водосвет, отслужен от свещеноиконом Ромил Негозов. На изкуствената трева първи ще влязат с танцова стъпка мажоретките на НЧ "Васил Левски 1869" с ръководител Ивелина Костадинова. По повод откриването на новите спортни съоръжения специална изява готвят и акробатите от СКСА "Орел" - Айтос с треньор Катя Цанева.

Акцентът ще са две футболни срещи - първата между най-малките футболни надежди на СОУ "Никола Вапцаров и СОУ "Христо Ботев". Вторият мач пък отсега обещава усмивки и напрегнат двубой между отборите на Общинската администрация, с капитан кметът на Община Айтос Васил Едрев и на Общински съвет - Айтос с капитан Ружди Хасан. За сега, и от двете страни пазят в тайна, кои са служителите и съветниците, които ще влязат в съставите на двата тима. От достоверен източник НП научи, че вратата на Общинската администрация ще пази Зам. кметът Димитър Димитров.

Успехите на всички клубове в Айтос заслужават признание, затова в Деня на спорта, демонстративни срещи и изяви ще имат всички деца и младежи, които активно спортуват в тях, научи още общинското издание. 

Снимки