ОБЩИНАТА ИЗГРАЖДА АВТОМАТИЧНА НАПОИТЕЛНА СИСТЕМА И В ПАРК "СЛАВЕЕВА РЕКА"

СЪЩАТА СИСТЕМА ВЕЧЕ ФУНКЦИОНИРА НА ЗЕЛЕНИЯ ТЕЛЕН НА ГРАДСКИЯ СТАДИОН

Тези дни айтозлии се питат, с каква цел се разкопава голямата поляна пред лятната сцена в парк "Славеева река" и зелените площи около централната алея. Кметът Васил Едрев коментира за местните медии, че от края на м. юли е започнало монтирането на автоматична напоителна система по метод, който да оптимизира процеса на напояването и да пести вода.

Поливането с маркучи и капковото напояване остават в историята. Новата напоителна система се инсталира под земята и остава невидима за окото. След като монтажа бъде завършен, ще можем да виждаме само изскачащите разпръсквачи на вода, научи още НП.

Напояването става по точен график и с прецизирана продължителност. Сиистемата е на сто процента автоматизирана, свързана е с програматор с предварително зададени програми. Предпазена е и от повреди, вследствие от замръзване - това става чрез автоматично източване на водата от подземните тръби, когато системата се извади от употрерба.

"Това е най-подходящият и съвременен начин за поливане на тревни площи, който вече функционира на зеления терен на Градския стадион "Крум Делчев", с финансиране по друг проект на Община Айтос", каза още за общинското издание кметът.

Снимки