ОБЩИНАТА КУПУВА НОВ СПЕЦИАЛИЗИРАН ТРАУРЕН АВТОМОБИЛ

Средствата са заложени в бюджет 2024, един от критериите за доставката е опазване на околната среда

Всеки трябва да бъде изпратен достойно по пътя си към небитието. С уважение към починалите, и със съпричастност към загубата на близките им, Община Айтос заложи в бюджет 2024 средства за закупуване на нов специализиран траурен автомобил. Той ще се ползва по предназначение от Бюрото за обредни услуги, което според новата общинска структура, вече е част от Общинската администрация.

Макар и добре поддържан през годините, общинският траурен автомобил е безнадеждно остарял и като визия и като възможности. Според запознати, катафалката превозва тленни останки до гробищния парк не по-малко от 40 години.

В тази връзка, две седмици след приемането на бюджета, Общината обяви  събиране на оферти за обществена поръчка „Доставка на един брой специализиран траурен автомобил за нуждите на община Айтос.“ Автомобилът е със специално предназначение и трябва да отговаря на технически изисквания, заложени в Техническата спецификация на Възложителя – Община Айтос. В техническата спецификация на поръчката са заложени и критерии за новата катафалка, свързани с опазване на околната среда. Срокът за получаване на офертите е до 11 март 2024 г.

Снимки