ОСЪЩЕСТВЕНОТО НА ДЕЛО РОДОЛЮБИЕ!

ВИСОКО ПРИЗНАНИЕ ЗА РОСИЦА КАВРЪКОВА И ДТС "ТРАКИЙЧЕ" 

Председателят на СТАРОПЛАНИСКИ СЪБОР БАЛКАН ФОЛК 2022 - Велико Търново, Калоян Николов е изпратил писмо, лично до кмета Васил Едрев, с молба от организаторите, да бъдат поднесени специални благодарности на г-жа Росица Кавръкова, Художествен ръководител на Детски танцов състав "ТРАКИЙЧЕ", към Средно училище "Христо Ботев" - град Айтос. Заедно с благодарностите, организаторите на ХХV Старопланински събор “БАЛКАН ФОЛК 2022“, продуцентите на Balkan Folk Academy и Euro Folk Academy и журито на Събора изпращат за г-жа Кавръкова Свитетелство за "РЕАЛНО ОСЪЩЕСТВЕНО РОДОЛЮБИЕ" от ХХV Старопланински събор и Грамота от ХХІІ Български национален шампионат по фолклор "Евро фолк 2022" за "СЪЩЕСТВЕН ПРИНОС ПРИ СЪХРАНЕНИЕ И РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИОННИ НАРОДНИ ИЗКУСТВА". Признанието е "за достойното и с високи художествени стойности представяне на ръководения от г-жа Кавръкова колектив на ХХV Старопланински събор “БАЛКАН ФОЛК“- Фестивал № 1 в Европа за традиционни народни изкуства". Организаторите благодарят на Росица Кавръкова и децата от ДТС "Тракийче" за ОСЪЩЕСТВЕНОТО НА ДЕЛО РОДОЛЮБИЕ!

Тази година форумът се проведе от 12 до 16 май 2022 година, под патронажа на Националната комисия на България за ЮНЕСКО, с подкрепата на Община Велико Търново, в рамките на Музикални празници “Евро фолк“, които са под егидата на Европейска асоциация на фолклорните фестивали- ЕАФФ. Оценката за ДТС "Тракийче" при СУ "Христо Ботев" са два златни медала, Гран при, Откритие на 12 Български национален шампионат по фолклор "Еврофолк 2022".

"В 20-та юбилейна година на Детски танцов състав "Тракийче" това е огромно признание за труда на г-жа Росица Кавръкова. През м. септември, когато приключва ваканцията на талантливте ни млади танцьори, ще намерим подходящ повод да връчим Свидетелството и Грамотата на г-жа Кавръкова и децата. Техният труд, талант и почит към традициите заслужават признание", коментира за НП, кметът Васил Едрев.

НП

Снимки