Освещават нови четири автобуса на "Айтос-Автотранспорт" на 18 март на Автогарата

Четири нови автобуса на общинското търговско дружество "Айтос-Автотранспорт" ЕООД ще гарантират транспортно удобство за айтозлии от тази седмица. Преди да качат първите си пътници, автобусите ще паркират пред Община Айтос. Пристигането им ще бъде отбелязано с ритуал за освещаване на 18 март т.г. /сряда/ , от 10.00 часа пред сградата на Община Айтос.

През 2013 г. и 2014 г. общинското търговско дружество "Айтос - Автотранспорт" ЕООД е инвестирало 150 хил.лв за обновяване на автопарка си, което не се е случвало от 25 години. И през 2015 г. общинската фирма подменя старите и амортизирани автобуси с нови, пред вид факта, че 95% от приходите й са от автобусните превози. И резултатите са налице - през 2014 г. "Айтос-Автотранспорт" ЕООД отчита ръст на приходите от 23.14%, а спрямо 2012 г- - ръстът е от 88.38%.

"Новите автобуси значително повишават качеството на транспортните услуги и намаляват експлоатационните разходи. През това лято всички наши автобуси, които тръгват от Айтос и пристигат тук, ще бъдат с климатици", категоричен е управителят Койчо Пенчев.  

За новото автопопълнение иконом Ромил Негозов ще  отслужи водосвет. Кметът на Община Айтос Васил Едрев ще пожелае на водачите им безаварийно пътуване.  Веднага след това, айтозлии ще могат да се повозят на новите автобуси, за да усетят предимствата на по-доброто транспортно обслужване.

Снимки