От 7 септември, ОИК приема документи за регистрация на партии, коалиции и инициативни комитети

Общинската избирателна комисия - Айтос проведе своето първо заседание в събота, на 5 септември т.г.. Ръководството и членовете на ОИК ще заседават и ще вземат решения в Арт залата на Община Айтос. От администрацията потвърдиха, че са създадени всички условия за нормалната работа на посочените от политическите сили, представители в комисията. Ръководството й е поверено на юрист - Ивайла Гаджерукова.

Според официалното обявление, ОИК започва да приема документи за регистрацията на партии, коалиции от партии и инициативни комитети от 7 септември 2015 г. от 09.00 до 17.00 часа.

Важно е да се знае, че в населените места на община Айтос, които придобиват статут на Кметства, ще се произведат избори за кмет на кметство на 25 октомври т.г. Това касае 15 села на територията на общината. Избори за кмет на кметство няма да има само в с. Лясково. Местният кмет там ще бъде назначен от кмета на Община Айтос, веднага след изборите, научи НП.

За сега, официално обявените кандидатури за кмет на Община Айтос за мандат 2015-2019 г. са три. ПП ГЕРБ издигна за свой кандидат Васил Едрев, Реформаторският блок заложи на Стоян Колев, а на общинска конференция, БСП - Айтос посочи за кандидат - кмет, лидера си Андрей Андреев.

НП

 

Снимки