Откриха я! Новата Автогара-Айтос с европейска визия

Напълно обновена, новата Автогара - Айтос отвори врати на 15 юни. В първия работен ден, управителят на "Айтос-Автотранспорт" ЕООД Койчо Пенчев и служителите на автогарата посрещнаха кмета Васил Едрев, председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев, общинари и граждани, пътуващи в различни посоки.

Кметът поздрави екипа, с пожеланието "повече пътници да ползват удобствата  и европейското обслужване на автогарата". Управителят пък разведе гостите из всички помещения,  ситуирани според изискванията - за шофьори, за майки с деца, лекарски кабинет, гардероб, общи, служебни сервизни помещения и т.н. Стана ясно, че по проект на Общината, пътниците могат да ползват безплатен интернет. С фотореле ще се регулира външното осветление на секторите и елнадписите, научи още НП.

Лъскавата чакалня е с модерно осветление, климатизация и монитори в услуга на пътуващите. "Днес е първият ден, сега въвеждаме нашите разписания. Разписанията на всеки превозвач, слючил договор, също задължително ще бъдат въведени. Част от помещенията са отдадени под наем - те са за продажба на билети. Останалите ще бъдат обявени на търг за продажба на вестници и списания и пакетирани стоки. От днес работи заведението за бързо хранене, има свободен достъп от чакалнята към него, което е задължително изискване, каза откриването, Койчо Пенчев.

Наемателят на заведението за бързо хранене Георги Атанасов посрещна кмета, домакините и гостите с погача, и с пожеланието да се опази "тази красота".Нямаше тържествен ритуал с рязане на лента. Съоръжението работи, и в тези дъждовни дни вече приютява пътниците и ги радва с перфектната си визия.

Най-доволни бяха служителите на автогарата. Нали си спомняте, колко неугледна беше старата сграда?! Надяваме се, пътниците да ползват всички удобства и да я пазят, казаха дамите, които от 15 юни, всеки ще ще посрещат пътници на Автогара-Айтос.

Габлиел Атанасов

Снимки