ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ С. МЪГЛЕН СПОДЕЛЯ ИНОВАЦИОНЕН ОПИТ С УЧИЛИЩА-ПАРТНЬОРИ

Национална програма „Иновации в действие“

От  08 до 10 май Основно училище „Христо Ботев“ с. Мъглен домакинства поредна среща по Национална програма „Иновации в действие“. Представители на три училища посрещнаха домакините – с хляб и сол по стар български обичай, и с тържествена програма, подготвена от мъгленските деца.. Да обменят иновационен опит с колегите си, в с. Мъглен гостуваха учители от ОбУ „Христо Ботев“ гр. Стамболийски, ОУ „ Капитан Петър Пармаков“ с. Градец и ОУ " Христо Ботев“", с. Зелена морава.

Още в първия ден, гостите бяха впечатлени от забавен и емоционален урок в час по здраве и екология. Урокът беше с учениците от втори клас, представен преподавателите П. Стоянова и Д. Грудева, и свързан със здравословното хранене, правилата за движение по пътищата и правилата за безопасно управление на велосипед.

През втория ден на визитата, гостите наблюдаваха нтересен образователен урок на тема „Правила за здравословно хранене“, представиха то възпитаниците на училището с преподавател Г. Мехмедали

Третият беше посветен на хляба. Учениците от четвърти клас под ръководството на преподавателя Н. Ахмед, проследиха пътя на хляба – от зрънцето до трапезата. По много интересен и оригинален начин, децата успяха да представят  отделните етапи за производство на хляб.

 За финала на срещата преподавателят М. Янчева с учениците от трета група за ЦОУД, поднесоха иновативен урок на тема „Полезни и вредни храни“ с практическа насоченост. Децата изработиха макет на хранителна пирамида и здравословна дъга, за да покажат нагледно полезността на различните видове храна.

Педагозите обмениха ценен опит, коментираха видяното и си пожелаха нови срещи и бъдещо сътрудничество в името на децата. А резултатите от срещата най-точно звучат в оценката на директора на ОУ „Христо Ботев“ с. Мъглен, Зорка Петкова: „Учители и ученици представиха по блестящ начин нашето училище. Благодаря им!“

Снимки