В ПИРНЕ ВЕЧЕ ПРАЗНУВАТ!

Седмица преди Коледа, в село Пирне вече празнуват. Да бъде Коледата ви незабравима, а годината - неповторима! Да сте здрави, весели, засмени и от Бог благословени! С тези пожелания, подранилият пирненски Дядо Коледа влезе в читалището, за да поздрави местните на общото селско празненство, организирано от екипа на НЧ "Пробуда 1925".

Добрият старец се оказа и добър таньор. С младежка стъпка поведе хорото, което не се събра в залата и излезе на площада пред читалищната сграда. И не мислете, че щом е избрал да весели възрастните, Дядо Коледа ще си забрави торбата. Подаръци имаше за всички, а веселбата беше на макс.

И това е само началото. Коледният дух вече превзе Пирне и празниците продължават, казва с широка усмивка Секретарят на Читалището Янка Савова. А обективът на НП видя стартът на един пъстър и богат Коледно-Новогодишен базар, подготвен с обич от екипа на Народно читалище "Пробуда 1925". "Нека дадем частица топлина на всеки, и си пожелаем здраве, много поводи за радост и много вълшебства! Заповядайте да вкусите от сладките баници, приготвени от сръчните ръце на Валерия Рачева!", кани ви на працниците в Пирне, Янка Савова.

НП

Снимки