ПО ОБЩИНСКИ ПРОЕКТ БЛАГОУСТРОЯВАТ ВТОРИ КВАРТАЛ В АЙТОС
ЗАПОЧНА СЕ! ОБЩИНАТА ПРЕОБРАЗЯВА АЙТОСКИЯ КВАРТАЛ 154 С ФИНАНСИРАНЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ
В ход е изпълнението на общинския проект "Благоустрояване на кв. 154 по плана на гр. Айтос, на обща стойност 2 062 000,00 лв. Това е единият от общо шест общински проекта, които се финансират от държавния бюджет, и за които кметът Васил Едрев и МРРБ подписаха договори за изпълнение.
Демонтират се старите пейки и детски съоръжения, поставени вероятно преди половин век, премахват се стари дървета и храсти, за да се изградят нови настилки и паркоместа. Живеещи в бл. 1 от много години се радват на ремонтите и най-вече на премахването на гаражите. „Всеки спира където иска, а гаражите пълни с боклуци. Сега, всеки да си знае паркомястото, няма да има толкова прах, и дечицата ще играят по-спокойно и на чисто. Всичко за нас се прави", коментираха жители на блока, които открихме на пейката отпред
Става дума за квартала около ул. „Васил Априлов“, който през последните дни беше старателно подготвян за строителни дейности. Месец по-рано, обитателите на жилищните блокове в квартала започнаха да премахват старите гаражи. На 23 май станахме свидетели на знаменателно събитие – кран вдигна последния гараж в квартала, не метален, а от бетон.
Тръгнахме по следите на вече премахнатите гаражи. Оказа се, че са ползвани за всичко друго, но не и за автомобили. Един от собствениците прилежно си е издълбал канал в бетоновата основа - явно, за да ползва ограниченото пространство като автосервиз. Друг го е ползвал за работилница, трети – за лятна кухня. А най-често, тези на пръв поглед „кутийки“ са побирали съдържание, с което може да бъде претоварен ТИР.
Предстои цялостно преобразяване на още един градски квартал по проект "Благоустрояване на УПИ II и III с прилежащите улици в кв. 49 по плана на гр. Айтос" – /квартала на т.н. военни блокове, до Колелото/, на обща стойност 1 597 000,00 лв.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Снимки