Поредно попълнение в автопарка на общинската транспортна фирма

На 18 март, "Айтос - Автотранспорт" ЕООД представи на айтозлии поредните си четири нови автобуса, които от днес ще пътуват по маршрутите на общинското дружество. На специална церемония, в присъствието на кмета на Община Айтос Васил Едрев, председателят на Общински съвет - Айтос Ружди Хасан, общински съветници, служители от общинската администрация и от транспортната фирма, както и много пътуващи граждани, на Автогара - Айтос беше отслужен водосвет за здравето на водачите и пътниците.

Градоначалникът поздрави управителя Койчо Пенчев и служителите за напредъка на фирмата и за средствата инвестирани в подмяната на автопарка. Защото това не са първите нови автобуси с емблемата на "Айтос-Автотранспорт". За две години и половина, фирмата успя да смени всички стари и раздрънкани автомобили с нови, да въведе пълен контрол при разходване на горивото, електронно таксуване и стриктно спазване на разписанието. И най-важното - да разплати всички наследени стари задължения, заради които Съветът има решение за приватизацията й..

Новите автобуси ще гарантират транспортно удобство за айтозлии. Първите пътници, които се убедиха в това, бяха служителите от общинската администрация, които текстваха возилата до сградата на Община Айтос.

Най-щастливи, естествено, бяха водачите на новите автобуси. Александър е от 30 години шофьор и може да прецени от пръв поглед коя машина е добра и коя - не е. "Перфектни са автобусите. Нямали сме такива до сега", категоричен е Сашо. И Ахмед Исмаил вчера за първи път обиколи града. Шофьор съм от 23 години, от 3 години съм във фирмата. До сега не съм се качвал на толкова безшумен автомобил", смее се Ахмед.

"Айтозлии да не се плашат от жегите, а да пътуват, защото през това лято всички наши автобуси ще бъдат с климатици.", обяви пък управителят Койчо Пенчев.

НП

Снимки