Празничните прояви за Деня на народните будители

 

Много са празничните прояви в община Айтос за Деня на народните будители - 1 ноември. Тържествата започват от днес, 30 октомври в НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос с любородния спектакъл "Българска дружина планина повдига", представен от  "Незабравимата България".  

На 31 октомври, читалищните дейци и състави ще положат цветя пред паметника на айтоския първоучител Господин Димов Бъчеваров и ще тръгнат на празнично шествие от храма към читалището. От 17.30 часа, на 31 октомври, в салона на НЧ "Васил Левски" - Айтос е началото на празничния концерт на читалищните състави "Не се гаси, туй що не гасне!"

В навечерието на Деня на народните будители, на 31 октомври, в четвъртък, от 14.00 часа, 90-годишен юбилей ще празнува Народно читалище "Пробуда 1929" с. Мъглен. Читалищното настоятелство кани мъгленци и гражданите на общината на площада пред читалището на празничен концерт- спектакъл.

Навръх празника, на 1 ноември, празнични шествия ще тръгнат от всички айтоски училища и детски градини към храм "Свети Димитър". В двора на храма ще се проведе традиционното честване, организирано от Община Айтос и Основно училище "Атанас Манчев" - Айтос. Венци и цветя ще бъдат положени пред паметника на първоучителя Господин Димов Бъчеваров.

Снимки