Санират ЦДГ "Радост", изграждат нова детска площадка в градската градина

След задължителните конкурси, през м. юни, Община Айтос открива сезона на строителството и ремонтите. На 15 юни, Фирма АРТСТРОЙ ООД - град Смолян, която спечели обществена поръчка, започва работа на два обекта - саниране на ЦДГ "Радост" и цялостна реконструкция и оборудване на детската площадка в градската градина.

Управителят на фирмата-изпълнител Асен Соколов и кметът на Община Айтос Васил Едрев подписаха в четвъртък договора за изпълнение на обектите, чиято стойност е за близо 200 хил.лв.

"Имаме опит, достатъчно техника и работници. Изпълнявали сме обществени поръчки по проекти и с финансиране от общини в страната. Започваме работа веднага след оформянето на протоколите за откриването на строителните площадки. Имаме капацитет да работим едновременно и на двата обекта.", каза за НП Соколов. Стана ясно още, че освен строителните дейности, фирмата ще има ангажимент да достави оборудването за детската площадка и да изгради пясъчник. Детските пързалки и люлки ще бъдат доставени от български производител, с гаранция за безопасност при ползването им от малчуганите, научи още общинското издание.

ЦДГ "Радост" е единствената несанирана до сега детска градина в Айтос. За първи път, тази есен възпитаниците й ще влязат в цветно-санирана сграда с външна топлоизолация, с подменени улуци и хидроизолирани тераси. Със сигурност, тази зима ще е по-топла за малките обитатели на сградата, а разходите за топлото ще паднат, твърдят експертите.

"Има вероятност да наемем допълнително работници от Айтос - това ще бъде от полза и за нас и за айтозлии. Мисля, че в рамките на месец и половина можем да приключим и двата обекта," обясни Асен Соколов. Което пък означава, че още през това лято айтоските деца ще могат да поиграят на новата площадка в градската градина. Общината пък ще си отдъхне, че е санирала сто на сто всички сгради на детските заведения в града.

 

Снимки