Санират последната несанирана детска градина в Айтос

Единствената детска градина в Айтос, която до това лято не беше санирана е ЦДГ „Радост”. Затова, през юли т.г. детското заведение е във плановия ремонтен фокус на Община Айтос. След проведена обществена поръчка, детският дом е вече "опакован" и там ежедневно текат строително-ремонтни дейности.

За да могат малчуганите да влязат наесен в обновена, санирана и по-топла сграда, Община Айтос инвестира 190 хил. лв от собствени приходи. Строителните дейности ще приключат окончателно в средата на м. август, съобщиха строителните експерти на Общината. Има и добро решение за децата и родителите по време на ремонта. По предварително изготвен списък, възпитаниците на "Радост" посещават други детски заведения в града.

От четири години насам, всяко лято в сградата се извършват основни или текущи ремонти, но до саниране не се стигаше. "Община Айтос има перфектен проект по "Красива България", който за съжаление, не беше финансиран. И тъй като децата са първи приоритет за Общината, в бюджет - 2015 бяха заложени средства за ремонтите в "Радост", коментира през общинското издание кметът Васил Едрев.

Така че с приключването на строително-ремонтните работи в ЦДГ "Радост", в Айтос няма да има несанирана детска градина.

НП

 

Снимки