Със забавно шоу за децата от всички детски градини откриха новата детска площадка в градската градина

С възпитаници на всички детски градини в Айтос, с танци и забавни игри, на 14 септември беше открита новата детска зона в градската градина в Айтос. Детският празник събра десетки деца, учители и родители на емоционално тържество в градината, на което всяко от децата можеше да танцува, пее и да общува с приказни герои. .

Стартът беше даден с водосвет за здравето на децата, които ще ползват съоръженията. Като на истински детски празник, малчугани асистираха на кмета Васил Едрев да пререже лентата на новата придобивка.

Детската площадка е част от проекта на Община Айтос за благоустрояване  на градската градина. Предстои обновяването на Спортната зала, изграждането на още атракции за децата и младите хора и на две спортна площадка и фитнес.

Нови детски площадки има във всяка детска градина в Айтос. Но това е първата нова площадка, която отговаря на европейските изисквания в зоните за обществен отдих в града. Такива площадки ще бъдат изградени в парк "Славеева река" и в още две градски зони, предвижда програмата на Община Айтос.

Ще припомним, че за да бъде изградена площадката в градската градина, Общината демонтира старите железни люлки и пързалки, монтирани преди повече от 30 години. Беше поставена здрава  бетонна отливка, върху която е положена специална настилка с много добра еластичност, за да предпазва децата от наранявания при падане и подхлъзване при игра.

Съоръженията са изцяло съобразени със съвременните изисквания за безопасност на малчуганите. А детската зона е оформена с нови пейки, пясъчник, цветни градини и декоративни храсти.

 

 

 

Снимки