Шествие за празника на словото и духа в Айтос

На 24 май, с първите акорди на химна „Върви, народе, възродени”, централният площад "Свобода" в Айтос се изпълни със стотици граждани и гости, дошли на традиционното празнично шествие за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Кметът Васил Едрев и отличниците на Випуск - 2015 Серап Ергин Шефкет, Галина Ромил - Пейо Негозова, от СОУ "Христо Ботев", Наталия Николаева Стоилова от СОУ ”Н.Й.Вапцаров” и Гюлсюм Якуб Ахмед от ПГСС”Златна нива" изпълниха ритуала за издигане на националното знаме и знамето на Община Айтос. Почетни гости на празника бяха близо 200 учители-ветерани, които получиха цветя за дългогодишния си просветителски труд.

С блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през годините, най-светлият и най-българският празник подреди в тържествено шествие по главната улица "Цар Освободител" децата и учениците от всички детски градини и училища в града и спортните клубове.

Заедно с кмета Васил Едрев и фаворитите на випуска, празничното шествие посрещнаха Председателят на Общински съвет - Айтос Ружди Хасан, Зам кметът на Община Айтос Мариана Димова, свещеноиконом Ромил Негозов и членовете на постоянната комисия по образование и култура с председател Даниел Орлов.

Читалищните мажоретки и Акробалет "Тиара" участваха в празничната програма на площада. Много цветя и усмивки придружиха шествието, което препълни площада в Айтос с възторзите на един истински празник.

Снимки