Ще стоят фабрика за маслини до завода за скариди

След италианската оферта за строителство на цех за производство на алуминиеви детайли за спортни обувки край с. Зетево, поредно инвестиционно намерение за изграждане на ново производство в Айтос беше входирано в Общинската администрация.  "ЗАЕДНОСТ" ЕООД иска да закупи общински терен от 10 дка, в близост до завода за скариди, по пътя за с. Карагеоргиево, на който да изгради фабрика за преработка на маслини. Дружеството има собствени площи, засети с маслини, суровината ще се доставя от Турция и Гърция, научи НП.

Към новообособяващата се индустриална зона край Айтос, от една година има засилен инвеститорски интерес. След изграждането на завода за скариди, в който вече работят 300 души, там намерения за закупуване на терен за ново производство за филетирана сьомга с 200 работни места, заяви норвежки инвеститор.

По повод фабриката за маслини, в писмото до Община Айтос пише още, че намерението на кандидат инвеститора е да пренесе наличната си производствена база от град Елин Пелин в Айтос. Производството ще има нужда от 30 души персонал, застроената площ ще е 2000 кв. м и РЗП - 5000 кв. м., уточнява се още в Уведомлението за инвестиционно намерение.

Кметът Васил Едрев готви докладна записка до Общинския съвет, която по всяка вероятност ще влезе в заседателната зала в края на м. юни за обсъждане и гласуване. Местният парламент трябва да вземе решение първо за промяна на начина на трайно ползване на терена, който се води пасище. 

Снимки