Търси се художник #Светулка, за да превърне детското отделение – Айтос в приказен свят

Знаете ли какво е #Светулка? Светли, чисти, шарени, дружелюбни детски отделения в болниците, лечебна среда за децата пациенти.

Фондация „За доброто“ започна нова кампания за преобразяване на детските отделения. Защото чувствата на детето са важни и приказният свят помага за лечението.

Фондацията открива официално на 2 декември 2021 г., фотоизложбата „Детски болници България 2021 – с мисия за промяна“. Снимките показват и разказват как не трябва да изглеждат педиатричните отделения.

„За доброто“ ще променя средата за децата пациенти с подкрепата на дарители и доброволци.

Ако вече се чудите какво е общото между Айтос и фондацията, проекта #Светулка и изложбата, веднага отговаряме:

МБАЛ Айтос ЕООД кандидатства и получи одобрение да е сред първите детски отделения #Светулки.

В повечето педиатрични отделения базата е в окаяно състояние, но нашето педиатрично отделение е чудесен контрапункт със своята реновирана сграда и добре поддържана база. Айтос е в проекта заради новаторския поглед и желанието на болничната управа да надгражда и да променя средата, в която се лекуват децата.

В отделението #Светулка айтоските деца ще останат деца – по-спокойни и с по-малко стрес от боледуването. Красивите рисунки по стените и възможността те самите да рисуват и да играят ще им помагат да оздравяват по-бързо.

Затова търсим художник или художници от Айтос и близките населени места, които да изрисуват стените на Детското отделение на МБАЛ - Айтос с детски сюжети.

Според екипа на фондацията работата ще започне през февруари – март 2022 г. Очаква се тогава епидемията да е по-овладяна и средата да е по-безопасна за работа.

Ще сме щастливи художниците да станат дарители и да участват в проекта с безвъзмезден труд. Фондацията ще осигури необходимите бои и материали.

Ако имате таланта да рисувате, ако сте мотивирани да правите добро и искате да бъдете #Светулка, свържете се с Поли Троянова (Polly Troyanova) чрез нейния Фейсбук профил или се обадете на тел.: 0898367731.

А ако искате да дарите за проект #Светулка, дарителската сметка на Фондация „За доброто“ е:

Райфайзенбанк (България) ЕАД

BIC код: RZBBBGSF

IBAN номер: BG91RZBB91551012773591

Снимки