И тази година на Йордановден смелчаци ще скачат за кръста в бента на "Славеева река"
И тази година на Йордановден смелчаци ще скачат за кръста в бента на "Славеева река"
Тържествена Св. Литургия и Богоявленски водосвет - в параклиса „Свети Йоан Кръстител” в парка
По традиция, и тази година на 6 януари, Йордановден, енорийски свещеник Ромил Георгиев ще отслужи Света Литургия и Велик Богоявленски водосвет в параклиса „Свети Йоан Кръстител” в парк „Славеева река”.
Началото на тържествената служба е от 9.00 часа, в 10.30 часа ще започне Богоявленският Водосвет, след което о. Ромил ще хвърли кръста в специално изградения естествен водоем на Славеева река, в близост до параклиса. По предварителна информация, вече има смелчаци, които са обявили, че ще скачат за кръста.
Организаторите - Община Айтос, Църковното настоятелство на храм "Св. Димитър", ЕК "Генгер", Военен клуб - Айтос и СУ "Христо Ботев" канят айтозлии на традиционния празник, който ще продължи в Етнографския комплекс с освещаване на знамето на VІ-ти Ученически Гвардейски отряд на СУ "Христо Ботев" и знамето на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Айтос, с награждаване на смелчаците, които ще скочат в ледените води, и разбира се - с музика, наздравици и хора по повод празника.
НП
 
 
Снимки