47-ТЕ "СЛАВЕЕВИ НОЩИ 2015" СЧУПИХА ВСИЧКИ РЕКОРДИ ЗА ЗРИТЕЛСКИ ИНТЕРЕС

Славееви нощи 2015 се провеждат под патронажа на кмета Васил Едрев на 5, 6 и 7 юни в парк "Славеева река". Откриването беше грандиозно, хиляди граждани и гости препълниха поляната пред откритата сцена.  След традиционния ритуал за издигане на националното знаме и знамето на празниците, градоначалникът даде старт на фолклорната фиеста.

"Знам колко дълбоко и искрено цените и обичате тази айтоска традиция. В продължение на 47 години айтозлии я предават на децата си, а те - на своите деца и внуци.

„Славееви нощи” са нашата визитна картичка, нашето самочувствие на достойни българи.

През последните четири години не само продължаваме традицията. Айтоските празниците получиха национална известност, а през 2014 година регистрирахме рекорден брой на участниците в конкурсите.    

През тези години не сме си позволили да „претупваме” празниците или да спестим от наградния фонд. Тъкмо обратното - развивахме ги и ги обогатявахме!

Разбира се, подготовката на "Славееви нощи" винаги е била обща грижа на айтозлии. Искам да поднеса горещите си благодарности към спонсорите и съорганизаторите На хората, които направиха своя родолюбив жест и подкрепиха идеите на организаторите. За да ги има „Славееви нощи”, такива каквито ни ги завеща най-известният айтозлия - композиторът Филип Кутев.

Позволете ми от свое и от Ваше име да поздравя с „Добре дошла” в Айтос проф. д-р Елена Кутева – нашият уважаван председател на журито. Искам да благодаря на проф. Кутева, че всяка година през месец юни е сред нас. Затова, че с професионализма си и със специалното отношение към Айтос издига авторитета на празниците и общината.

Искам да благодаря на тези, които работиха за организиране на празниците, на общинските служители и на читалищните дейци. Да благодаря и на нашите гости, че уважиха тазгодишното издание на „Славееви нощи".

Благодаря и на Вас, скъпи съграждани, за привързаността Ви към "Славееви нощи"! Няма друга традиция, която да ни свързва така здраво с корените. И за поредна година ще споделя с Вас увереността си. Че нашите „Славееви нощи” ще ги има, докато го има Айтос на тази земя!

На всички членове на нашето уважавано журито, пожелавам ползотворна работа в двата конкурсни дни. Горещо се надявам да бъдем приятно изненадани от много млади таланти, които ще се изявят на тази сцена.

Поздравявам участниците в празниците, които ще представят своето изкуство. На всички пожелавам успех и много награди!

На гостите и гражданите на Айтос желая много настроение през трите празнични дни.

Госпожи и господа, скъпи гости, участници в празниците, съграждани,

Имам честта и удоволствието да обява Традиционните фолклорни празници „Славееви нощи” Айтос - 2015-та за открити!

Да ни е честито 47-то издание на празниците и да имаме силите и куража да продължим традицията напред в годините!

Бъдете здрави!"

Проф. д-р Елена Кутева - председател на журито поздрави айтозлии и Община Айтос за перфектната организация. Ивана се появи на сцената с бяла роза и венец с цветовете на трибагреника. Разножанровият й концерт продължи три часа. Въпреки късния час десетки фенове я очакваха за автографи и снимки. 

 

 

Снимки