ТРАЯНА КРЪСТЕВА И ЯНИСЛАВ МИТЕВ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО АКРОБАТИКА В РИЗА/ ГЕРМАНИЯ

На 11-я Европейски шампионат по акробатика за младежи, в спортната зала SACHSENarena Riesa, сили ще премерят 12 смесени двойки от Беларус, България, Германия 1 и 2, Италия, Полша, Русия, Украйна 1 и 2, Холандия и Швейцария 1 и 2. Квалификациите са на 1-ви и 2-ри октомври т.г., а финалите - на 1-ви, 3-ти и 4-ти октомври.
Голямата новина за Айтос, е, че до най-добрите в Европа ще се нареди и айтоската смесена двойка Траяна Кръстева - Янислав Митев - държавни шампиони на България. Нашата златна двойка ще се състезава в групата 13-19 години и ще представя не само родния град, но и България.

До сега, Янислав и Траяна са участвали в два международни турнира, от които имат завоювани един бронзов, един сребърен и три златни медала. През 2014 г., на Световното първенство по акробатика в Левалоа, Франция се класираха за финала и заеха 8-мо място. За първенството на Европа в Германия, имат амбициозната цел да влязат във финала и да постигнат максимално добро класиране.
Траяна и Янислав са състезатели на КСА „Орел“ Айтос. И двамата започват да тренират акробатика под ръководството на треньорката Димитринка Грудева. Заедно играят от 2008 г. От м.септември 2013 г. техен треньор е Мартин Бенов, а подготовката им за предстоящия шампионат на Стария континент води треньорката Гергана Денева от КСА Бургас. “ Работя с Траяна Кръстева и Янислав Митев от 2 месеца. Подготовката ни върви по изработения от мен план. Доволна съм от амбицията, упоритостта и трудолюбието на състезателите. Конкуренцията на 11-то Европейско първенство за младежи е сериозна, но се надявам, че ще влезем във финала,“ оптимист е Денева.
Гергана Денева е възпитаничка на легендарния бургаски треньор по акробатика Радослав Александров, който наскоро прекрати активната си дейност. От 12 години тя е треньор, а преди това е част от елита на българската акробатика. В актива си като състезател има световна титла във вида двойка жени от Световното първенство за младежи през 1991 г.. Тя e заслужил майстор на спорта, вице европейска шампионка за жени през 1993 и 1994 г., носител на сребърен и бронзов медал от Световната купа през 1993 г.

 

 

 

Снимки