Удължиха срокът за електронно преброяване до 30 септември

МС промени свое решение №61/21.01.2021 г., според което можехме да се преброим електронно от 7 до 17 септември 2021 г. Промяната сочи, че срокът за електронното преброяване се удължава до 30 септември т.г. Успоредно с елпреброяването, на 18 септември сутринта преброителите тръгнват по домовете. Те ще посещават домакинствата между 8.00 и 20.00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни.

От Общинската преброителна комисия - Айтос, с председател Мариана Димова, Зам. кмет на Община Айтос, напомнят, че до до 3 октомври 2021 г. всяко домакинство ще бъде посетено от преброител. Ако вече сте се преброили онлайн, единственото, което трябва да направите, е да предадете на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за Преброяване.

При въпроси по преброителната карта или при технически казуси, можете да звъните на *2021 или на 02/907-84-30.

Обект на преброяване са всички лица, които пребивават обичайно на територията на страната и временно присъстващите лица, независимо от тяхното гражданство и статут на пребиваване.

Данните от преброяванията се използват в процеса на вземане на решения и при разпределяне на финансиране в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и други. Те са в основата на разработването на национални и регионални политики, което превръща преброяването в общонационална задача.

Община Айтос призовава всички жители да се преброят електронно, тъй като това е най-лесния, бърз и безопасен начин за опазване здравето и живота на всички ангажирани в преброителния процес.

Гражданите могат да се запознаят с подробни указания за електронното преброяване и да следят актуалната информация на интернет страницата на Преброяването на населението и жилищния фонд https://census2021.bg/ или на сайта на НСИ https://nsi.bg/

Включи се, защото си важен!

Благодарим Ви, ако вече сте се преброили!

Снимки