Въоръжен обир на банков клон по обяд в Айтос

Няма пострадали, няма и заложници при обира на айтоския клон на Уникредит Булбанк днес на 19 май. С автоматичен пистолет е произведен един изстрел във въздуха, след който намиращите се в близките сгради наизлезли, но не успели да видят извършителите.

В 12.23 часа  е получен сигнал от диспечера на охранителната фирма, че е извършен обир в банков клон в Айтос. Двама мъже с черни анцузи на видима възраст 20-25 години спрели черно-бял мотор западна марка с регистрационен номер С.Х и с втора цифра 2. Очевидец разказа, че били слаби - единият по-висок. Учудил се, че влизат в банката с шлемове и докато разсъждавал какво се случва, чул изстрел, който идвал от към банката.

Веднага след това видял похитителите да излизат - не носели в ръце нито оръжие нито торби. Метнали се на мотора, спрян на ул. "Макариополска" зад банката и изчезнали.

По това време пред банкомата реда си да теглят пари чакали десетина роми, които обаче не разбрали какво става. Секунди след като се разиграл екшънът, деца и учителка излезли след представление от залата на Военния клуб.

В банката е имало 5-6 служители и няколко клиенти. Всички изпълнили заповедта на престъпниците да легнат на земята. Двамата прескочили плексигласовата бариера на касата и взели известно количество валута. Охранителят през това време бил в тоалетната.

Откраднатата сума не е голяма, айтозлии със сметки в банката могат да ползват услугите на клоновете в Бургас и Карнобат, заяви пред медиите Управителят на регионалния клон на банката Стефан Гоцин.

Вероятно престъпниците да използвали обедното време и отсъствието на охранителя, за да нахлуят в банката. Обирът е продължил не повече от минута-две.

НП

Снимки