Вапцаровският „ОРЕЛ- 160”

ВАПЦАРОВЦИ ОТНОВО ШАМПИОНИ!


Младежкият противопожарен отряд "ОРЕЛ-160" на СУ "Никола Вапцаров" - Айтос отново е шампион, този път - на ХХ-то юбилейно издание на Областното състезание на МПО "Млад огнеборец 2019". Традиционно силният Вапцаровски отбор успя да пребори конкуренцията на 12 отбора от област Бургас, и зае първото място в престижното състезание. И второто място беше за айтоски отбор - "Аетос - 160" на СУ "Христо Ботев" - Айтос. Третото място беше присъдено на бургаски отбор.

Вапцаровци постигнаха рекорди в двете дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м. щафетно бягане с препятствия” и заслужиха огромната чест да представят област Бургас на Републиканското състезание "Млад огнеборец 2019".

Областното състезание тази година се проведе на стадиона в с. Руен. Организатор на надпреварата беше Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас. Директорът, комисар Васил Василев даде старта, а Областният управител Вълчо Чолаков поздрави отборите за участието им в спортната инициатива

"Целта на движението на младежките отряди „Млад огнеборец” е младите хора да са готови да се справят с предизвикателствата и опасностите. Постигаме го чрез повишаване на физическата им дееспособност и развиване на трайни практически умения и готовност за адекватни действия. Отборът на СУ "Никола Вапцаров" се справи блестящо. Честито на децата и техните ръководители.", каза за НП инж. Мариян Маринов, Началник на РСПБЗН - Айтос.

Снимки