ВИПУСК 2021 СЕ ДИПЛОМИРА!

НА ДОБЪР ЧАС!

Има такава многогодишна традиция в Айтос - зрелостниците от трите средни учебни заведения в града получават дипломите си за средно ообразование на тържествена церемония в читалищния салон. Традицията беше прекъсната само през 2020 г., заради извънредната ковид обстановка, и продължава през юни 2021 г.

 Програмата, всяка година се подготвя на ротационен принцип от училищата, под патронажа на Кмета на Община Айтос. Тази година церемонията по връчването на зрелостните свидетелства ще е на 22 юни, от 10.00 часа. Символичен домкин на тържествата ще е Средно училище "Никола Йонков Вапцаров".

И тази година, в читалищния салон ще дойдат учители, родители, приятели и граждани, за да споделят радостта на абитуриентите, примесена с малко тъга по безгрижните ученически години. Домакини и гости ще посрещнат тържествено училищните знамена, ще прозвучат националният химн и химнът на Община Айтос. Кметът Васил Едрев с традиционно слово ще пожелае на випуска "Попътен вятър!".

От името на випуска, на сцената ще прозвучат и думи на благодарност към училищните общности. За 12-годишното си старание, 21 отличници на Випуск 2021 ще получат ведно с дипломите си, Почетен плакет с Диплом "Отличник на Випуск 2021" от кмета Васил Едрев.

Тази година Председателят на Районен съд - Айтос, съдия Мария Дучева има специална мисия на тържествения ритуал. Съдия Дучева ще поздрави зрелостниците и ще връчи символичен подарък на всеки от отличниците на випуска, както и на всеки един от зрелостниците на СУ "Христо Ботев" - Конституцията на Република България. Жестът на внимание и благодарност е резултат от доброто партньорство на Районния съд със СУ "Христо Ботев" - Айтос по Образователната програма на ВСС и МОН „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Съдебната институцияя ще изпрати випускът на СУ "Христо Ботев", който в продължение продължение на няколко години беше част от Програмата. Гимназистите бяха силно впечатлени от съвместната си работа с магистратите -  слушаха лекции на теми, които ги вълнуват, обличаха тоги, участваха в интересни инициативи с цел по-висока правна култура, влизаха в роли в симулативни процеси и дискусии, присъстваха "на живо" на съдебни дела в съдебната зала.

Пълни отличници през 2021 г. няма. А ето, и първенците на випуска, които днес със свидетелството за зрелост ще получат Почетен плакет за старанието и труда си: Николай Георгиев Димитров, Дуйгу Сабри Дуран, Джемиле Синан Идриз, Анелия Руменова Луизова, Дуйгу Ахмедова Касимова, Илайда Рейхан Естесова, Серджан Ерджанов Кязимов, Емел Айдън Ибрям, Селин Ниязи Али, Десислава Арсениева Бранимирова, Йордана Петрова Петрова, Ерман Алпер Камбер, Йоана Иванова Дочева, Мартин Георгиев Колев, Мария Петкова Рабишева, Огнян Димитров Бодуров, Гюлсум Кадир Кадир, Джансу Мурад Яшар, Венета Тошкова Тодорова, Айлер Байрямова Мюмюнова, Айше Халил Хамди

Церемонията ще продължи с връчването на дипломите на зрелостниците, редом до тях на сцената ще бъдат училищните директори и класните ръководители.

На снимката: Айтоският випуск 2019

Снимки