ВИПУСК 2022 СЕ ДИПЛОМИРА! НА ДОБЪР ЧАС!

Кметът Васил Едрев удостои 55 отичници с Почетен плакет и Диплом "Отличник на випуска"

Церемонията по връчването на зрелостните свидетелства тази година се случи на 23 юни. Учители, родители, приятели и граждани препълниха читалищния салон, за да споделят радостта на абитуриентите, примесена с малко тъга по безгрижните ученически години.

Кметът Васил Едрев, директорите на трите средни училища, класните ръководители и зрелостниците посрещнаха прави учиилищните знамена, прозвуча националния химн. Директорът на СУ "Христо Ботев", Пенка Кирязова, на СУ "Никола Вапцаров" - Ирина Вътева и Зам. директорът на ПГСС "Златна нива" - Таня Андреева излязоха на сцената, съпроводени от възгласите на своите възпитаници и дълго нестихващи аплодисменти. Кметът Васил Едрев ги поздрави за поредния успешен випуск и им поднесе цветя. Водещ на церемонията беше Цвета Андреева - преподавател в СУ "Христо Ботев", училището, което тази година беше организатор на традиционното празнично дипломиране на айтоския випуск.

В обръщението си градоначалникът пожела на зрелостниците винаги да помнят три неща: семейството, своите учители и родния град. "Честито дипломиране,  госпожици и господа! На всички Вас, които днес ще получавате дипломи за средно образование, пожелавам попътен вятър! Преследвайте мечтите си, ппоставите си цели, които да следвате. Ако първият опит е неуспешен - опитайте отново! Младостта Ви дава предимството да търсите и да откриете най-верния път. Пътят на Вашето призвание и реализация. Моят съвет към всички Вас е да бъдете инициативни! Да надграждате знанията, получени в средното училище, да трупате опит и да се стремите да бъдете най-добри, в това, с което сте се заели. Доказвайте се всеки ден! Сигурен съм, че ще успеете. Но само, ако имате търпение и воля, ако не се огънете пред трудностите. Ще успееят тези от Вас, които имат амбиция и хъс. Тези, които не избират застоя. Тези, които не отлагат реализацията си за утре", заяви с апломб още кметът.

Той благодари на директорите и класните ръководители за усилията и труда, които са положили, за да образоват и възпитат едно прекрасно айтоско поколение.

"Използвайте знанията и възможностите си за успешна реализация в онази област, в която се чувстват най-подготвени. И посветете таланта си на бъдещето на Община Айтос!", каза още в объръщението си към младите хора градоначалникът.

55 бяха тази годна отличниците от трите училища. Дистанционното обучение не се е отразило върху качеството на образованието и на резултатите от 12-годишното им старние. 30 са отличниците в СУ "Христо Ботев", 16 - в СУ "Никола Вапцров" и 9 - в ПГСС "Златнаа нива". Лично кметът им връчи свидетелствата за зралост, заедно с почетен Плакет на Община Айтос, с Диплом "Отличник на Випуск 2022", като не пропусна да разговаря всеки един от тях за бъдещите му намерения. За 12-годишното си старание първенците получиха и пожелания за успешно студентстване и още отлични дипломи.

Церемонията продължи с връчването на дипломите на останалите зрелостници, редом до тях на сцената бяха директорите и класните ръководители на випуска - СУ "Христо Ботев" - Атанаска Бойчева, Николай Димитров и Атанас Маринов, СУ "Никола Вапцаров - Галина Иванова и Стоянка Костова и ПГСС "Златна нива" - Лидия Костадинова и Мариана Дончева. Много снимки за спомен, усмивки и разплакани очи, броене от 1 до 12, радостни възгласи и еуфорично летящи шапки на сбогуване - това се случи след последната обща снимка на айтоския Випуск 2022. На добър час!

НП

Снимки