Вижте резултатите от вота за кметове на кметства в Община Айтос

МАНДАТ 2019-2023 Г - В ШЕСТ СЕЛА КМЕТОВЕ НА ГЕРБ, В ЧЕТИРИ - НА ДПС И ЕДИН НЕЗАВИСИМ В МЪГЛЕН

 ГЕРБ доминира в селата, БСП няма нито един кмет

От проведения вот в 11 населени места, ПП ГЕРБ печели в шест, ДПС има кметове в четири села, жителите на едно населено място - Мъглен, си избраха независим кмет. Десет села си избраха кмет на Кметство на първи тур, едно - на балотаж. В пет от селата в община Айтос ще бъдат назначени кметски наместници - Съдиево, Раклинова, Зетьово, Лясково и Дрянковец.

Село Карагеоргиево отново ще има кмет от ГЕРБ - на балотажа, Метин Нихатов / 338 гласа/ пребори кандидата на ДПС Зюмбюл Акиф /336 гласа/. От надпреварата за кметското място в Карагеоргиево на първи тур отпаднаха Сезай Исмет Исмаил от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ - 46 гласа, и Ружди Сеид Хюсеин от Местна коалиция " ВОЛЯ" ("Български демократичен център" - БДЦ ) - 119 гласа.

Село Караново беше рекордьор по кандидати за кмет. Седмина се бориха за кметския стол. На него ще седне Николай Радков Ненков от ПП ГЕРБ, който получи доверието на 194 избиратели. С Ненков сили мериха досегашният кмет Димчо Вълчев Владимиров - кандидат на СРЕДНА ЕВРОПЕЙСКА КЛАСА, който получи втори резултат - 72 гласа. Ето и резултаитте на останалите претендетни: Хаккъ Исуфов Исуфов от Движение за права и свободи – ДПС - 45 гласа, екскметът Белчо Димитров Белчев от ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА РАДИКАЛНА ПРОМЯНА БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ“- 17 гласа, Мара Михайлова Димитрова от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ - 12 гласа, Колю Петров Георгиев от ПП АТАКА - 11 гласа и Трендафил Борисов Шатаров - НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ - 3 гласа.

В село Тополица епична битка водиха двама кандидати за кмет - на ГЕРБ и ДПС. За втори мандат кмет на селото, с огромна преднина пред опонента си, стана Юри Петров Миляков от ПП ГЕРБ с 485 гласа доверие. Кандидатът на Движеннието Акиф Реджеб Акиф получи 72 гласа и отпадна от надпреварата.

И в село Мъглен за кметския стол спориха двама. Досегашният кмет Ахмед Акиф Ахмед за първи път се яви на избори като незамисим кандидат на Инициативен комитет и категорично се наложи с 393 гласа над Мертол Мюмюн Байрям от ДПС, който получи 212 гласа от мъгленци.

В село Черноград никой не събра кураж да спори за доверието на избирателите срещу досегашния кмет Юмер Али Иляз от Движение за права и свободи – ДПС, който безапелационно спечели изборите с  245 гласа.

И Юсеин Юсеин Юсеин от Движение за права и свободи – ДПС, досегашен кмет на село Черна могила беше единствен кандидат за доверието на местните. Достатъчни му бяха 177 гласа, за да спечели категорично пореден мандат.

В село Пещерско за първи път ще имат кмет от ПП ГЕРБ. Хюсеин Салим Ахмед - ПП ГЕРБ срази кандидата на Движение за права и свободи -  Юмер Хюсеин Мустафа с 324 срещу 99 гласа за ДПС.

Абсолютна победа и за Ферад Мюмюн Тахирюмер от Движение за права и свободи – ДПС в село Поляново. И там нямаше състезание, досегашният кмет отново ще влезе в Кметството с 211 гласа, подадени от избирателите.

Село Чукарка е другото населено място в община Айтос, което ще има за първи път кмет от ПП ГЕРБ Севим Хюсеин Мустафа - ПП ГЕРБ пребори със 194 гласа не само кандидата на Движение за права и свободи Октай Ислям Якуб - 49 гласа, но и третия претендент, кандидат на  Иинициативен комитет -  Сюлейман Емин Садула - 80 гласа.

355 гласа бяха достатъчни за новия, стар кмет на село Пирне - Манчо Паскалев Железов от ПП ГЕРБ, за да спечели пореден мандат без опоненти.

Село Малка поляна пък избра на първи тур Адем Ереджеб от ДПС със 138 гласа - той се състезава с кандидата на ГЕРБ Ферадие Назиф, която получи 125 гласа.

НП

 

Снимки