Военният клуб приключва най-дългия и най-успешен творчески сезон

С участието на Акробалет "Тиара" на 6 юли т.г., в "Музите" в Созопол, Военният клуб в Айтос приключва най-дългия, но и най-успешния творчески сезон в близо 50-годишната си история. От културния отдел на МО били категорични, че за първи път в историята на военните клубове, състав на ВК печели медал на световна сцена. А медалите, които заслужиха айтозлии са не един, а три.

Общо 20 награди е резултатът от представянето на съставите на ВК - Айтос на местни, регионални, национални и международни сцени. Сезонът е на финала си, но Военен клуб - Айтос има да свърши още работа. Сега, идеята е да бъде направен филм за участието на Акробалет "Тиара" в Dance World Cup 2015 със заглавие "Пътят на мечтите" - като се започне с кадри от спечелването на квотите в София, пред ежедневните репетиции и благотворителните прояви, до успехите на световната сцена.  "Филмът ще бъде своеобразен художествен отчет пред гражданството за кампанията в подкрепа на "Тиара". Редно е да покажем на всички спомоществователи и на айтозлии, че сме оправдали доверието им. Специално искам да благодаря на кмета на Община Айтос Васил Едрев за изключителната морална и материална подкрепа,", каза за НП Иван Иларев - началник на ВК-Айтос.

Иларев, който беше заедно с балета в Румъния, е категоричен, че представянето в Румъния е най-големият успех на Клуба до сега. "Децата бяха обединени - дадоха най-доброто от себе си. Представете си - без медали от Букурещ си тръгнаха танцьорите на Русия, Франция, Испания... Без нито едно отличие си тръгнаха национални европейски школи с хореографи, масажисти, гримьори. Акробалетът ги победи с дух и много талант", разказа с апломб началника на ВК.

Още едно лятно културно събитие ще събере айтозлии във Военния клуб на 23 юли т.г. От 18.00 часа в залата на Клуба, Издателство "Буквите" ще представи в Айтос новата книга на поетесата с китара Татяна Йотова "Кафето предстои".

НП

Снимки