ЗА ПЪРВИ ПЪТ В АЙТОС!

ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ТИП "СТУДЕН ПЛАСТИК" НА УЛ. "СЛАВЯНСКА" И УЛ. "ХАДЖИ ДИМИТЪР"

За първи път тази пролет Община Айтос полага пътна маркировка от типа „студен пластик”. Маркировката е по-скъпа, но значително по-устойчива на атмосферните условия.

В момента с общински средства по новата технология се обновяват пешеходинте пътеки на две от най-дългите градски улици, по които трафикът е особено интензивен - ул. "Славянска" и ул. "Хаджи Димитър".

Общо 10 са пешеходните пътеки, които ще бъдат обновени по иновативната технология. Гаранцията е две години, но на практика пътната маркировка със студен пластик остава свежа до 4-5 години, тъй като е с високо качество, светлоотразителност и трайност при мокро време, коментира за НП Мехмедали Руфадов, началник на отдел "Благоустрояване" в Община Айтос.

Проектът е пилотен за Айтос. Заради цената, за сега пешеходни пътеки от студен пластик ще има само на двете айтоски улици. Дейностите по полагане на маркировката се извършват от специализирана фирма от град Варна.

Предстои пролетно освежаване с боя за маркировка на всички пешеходни пътеки в града, дейността ще бъде поверена на общински работници.

НП

Снимки