ЖИВЕЕМ ПРИ СТРОГИ ПРАВИЛА

ЩЕ СЕ СПРАВИМ, АКО СМЕ ОТГОВОРНИ!

Уважаеми граждани на Община Айтос,

   Във връзка с мерките, които предприемаме за недопускане на зараза от коронавирус на територията на Община Айтос, Ви призовавам да запазите спокойствие. В същото време, трябва да е ясно, че живеем по нови, изключително строги правила. Ще се справим, но трябва да сме отговорни!

   Ограничавайте социалните си контакти и продължавайте да спазвате висока лична хигиена! Не е необходимо да се презапасявате с продукти и медикаменти - хранителните магазини и аптеките остават отворени. В срока на извънредно положение не планирайте лични и семейни празници, тържества и събирания - отложете ги! Само така ще работим в синхрон и стриктно ще спазваме мерките, за да опазим животи!

    Общинският кризисен щаб предприе сериозни и решителни противоепидемични мерки. До 29 март 2020 г. няма да се провеждат учебните занятия в училищата и детските градини, спортни мероприятия, извънкласни форми и масови мероприятия. Затворени остават пенсионерските клубове, ресторанти, нощните заведения и игралните зали. Преустановява се достъпът до културни и социални институции, няма да се провеждат концерти, театри, тренировки, репетиции.

   Разчитам на директорите и ръководителите на училища и институции, на собствениците и наемателите на заведения и търговски обекти за стриктно прилагане и спазване на мерките. Разчитам на родителите и учителите да осъществяват контрол за спазването на мерките от децата и учениците. Разчитам на младите хора във всяко семейство, които да полагат грижи за своите възрастни близки хора.

  Призовавам Ви да оставате по-дълго в домовете си!

  Здравето е най-висша човешка ценност и отговорност на всеки един от нас!

  Затова, най-важно сега е да осъзнаем, че спазването на тези мерки зависи от всеки един гражданин на Община Айтос. Вярвам, че се отнасяте с необходимата отговорност към наложените правила, за да можем заедно да се справим със ситуацията!

За първи път в демократичната история  страната ни е изправена пред подобно изпитание. Всяко ограничение е болезнено за бизнеса и гражданите, но нямаме право на колебание, когато трябва да бъдем отговорни!

Васил Едрев - Кмет на Община Айтос

 

Снимки