Честит празник на словото, знанието и духовността!

Скъпи граждани на община Айтос,

Честит 24 май!

Честит празник на словото, знанието и духовността!

Най-безспорният празник в нашия календар, които ни дава повод за искрена, споделена радост. 

24 май е символ на достойнство и традиция! Празник на духовното ни пробуждане и стремежа ни към усъвършенстване чрез словото, образованието, науката и културата. Личен празник за всеки един от нас, и денят, който ни обединява.

В този ден се прекланяме пред нашите учители, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието.

Скъпи учители, продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите децата и младите хора в света на познанието. Нека успехите на Вашите ученици Ви носят лично удовлетворение и радост!

Честит празник на нашите културни дейци, на айтоските творци, на всички, които движат духовния живот в община Айтос. Пазете и продължавайте своето дело за опазване на българските традиции и култура. И нека не секва светлия зов на българщината у всеки един от Вас!

Скъпи ученици, бъдете здрави и упорити, учете с желание, оптимизъм и воля! Бъдете уверени и носете самочувствието на достойни личности!

Днес казваме "На добър час!" на айтоския Випуск 2023! На креативните млади хора, в чиито ръце е бъдещето на община Айтос!

Скъпи млади приятели,

Събирайте знания и опит в България и по света, но непременно се върнете в Айтос. Защото този град Ви принадлежи! И защото Вие ще продължите традицията на този най-български празник!

Честит празник на всички!

Бъдете здрави!

ВАСИЛ ЕДРЕВ

Кмет на Община Айтос

Снимки