190 двойки си казаха "да" в Община Айтос през 2020 г.

184 са сключените граждански бракове в Ритуалната зала на Община Айтос през м.г., сочи статистиката на Общинска администрация - Айтос. Още шест двойки са си казали "да" в Кметствата на селата Мъглен, Пещерско и Черна могила, пред младата Кристина Станоева - Гл. специалист в Кметство село Мъглен, която в момента е и вр. и.д. Кмет на селото, до провеждането на частични избори за кмет на 28 февруари т.г.    

   Простата аритметика сочи, че на два дни се е сключвал по един граждански брак в общината. 28 пък са пресъставените актове за граждански бракове, сключени в чужбина. Общата цифра на бракосъчетанията надхвърля 200, но няма как да се сравни с бума от 2019 г., когато бяха счупени всички рекорди и сватбите бяха 311, горе-долу по една на ден.

Няма точна статистика за броя на родените айтоски бебета у нас, защото след закриване на Родилното отделение през 2007 г., младите майки раждат най-вече във Ветрен, Сливен и Бургас. 136 са пресъставените актовете за родени през 2020 г. бебета, чийто майки са с айтоски адрес, но живеят в чужбина и там са родили своите рожби.

334 са общо издадените смъртни актове, от тях 224 са за починалите в град Айтос и 110 - в населените места на общината. Пресъставени са и 20 акта за смърт, на айтозлии, които са завършили земния си път зад граница. Най-висока смъртност през годината отчита най-голямото айтоско село Карагеоргиево - 17, следвано от Пирне и Тополица - с по 12 смъртни случая. Няма починал през годината само в село Дрянковец.

НП

 

Снимки