Коледна магия в Читалището

"Коледна магия" се случи в салона на НЧ "Васил Левски 1869" - Айтос в навечерието на Рождество Христово. С уникален концерт, в който участваха над 120 деца и младежи, айтоското читалище пожела на гражданите "повече здраве, повече късмет, повече успехи и повече от всичко добро" през 2016 г. Всички художествени състави се явиха на сцената с нов празничен репертоар и изненадаха пълната зала с нови и интересни творчески хрумвания.

Читалищният спектакъл ще остане в 2015 г. като едно от най-запомнящите се културни събития в Айтос, най-вече с оригиналните си сценични идеи. С талант, настроение и искрено желание, те бяха поднесени на многобройната публика от Балет "Джуниър", Формация "Талант", ФСХТ "МИСИС", Танцова формация „Форс крю”, Битов хор, Състав за изворен фолклор, Детски танцов състав "Звънче", Танцова формация "Експресия", Джансел Хюсеин, Хор "Родна песен" и малката Галена Костадинова.

Идеите и амбицията на Секретаря Цветелина Драгиева и на режисьора Димитър Русков - Нони, на сцената успешно реализираха ръководителите на съставите Маргарита Петрова, Пенка Димова, Димо Златков, Мая Христова и Ивелина Костадинова.

Емоцията и искрената радост на децата от чаканите празници се пренесе в залата с хитови коледни песни, много танци, стихове, послания и скечове. Буфонадата на Мая Христова, Ивелина Костадинова и Димо Златков, и професионалните танци на младите дами от "МИСИС" бяха своеобразна кулминация на грандиозния за мащабите на Айтос спектакъл. Зрителите отнесоха топлината на празника, искрената вяра в доброто и надеждата за една по-добра нова година.

НП

 

Снимки