НА 29 МАЙ, МЛАДЕЖКИ ВЕЛОПОХОД "НИЕ СМЕ НА ПЪТЯ!"

ОРГАНИЗАТОРИ СА ОБЩИНА АЙТОС И ТД "ЧУДНИ СКАЛИ" 

На 29 май 2021 г. /събота/ Община Айтос, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН - Айтос/, съвместно с Туристическо дружество "Чудни скали" - Айтос организира ВЕЛОПОХОД "НИЕ СМЕ НА ПЪТЯ!" Два са поводите за атрактивната проява - празникът на просветата и културата и Първи юни - Ден на детето.

Стартът на велопохода е в 8.00 часа пред сградата на Община Айтос.

Участниците са любители велосипедисти на възраст VІІІ-ХІІ клас. За да се гарантира безопасността им на пътя, младежите ще преминат 12-километровото разстояние до село Тополица и обратно, орханявани от патрулни автомобили на РУ-Айтос.

Отправната точка е дворът на Кметството в село Тополица. Там, членове на клуб Българският младежки Червен кръст -Айтос /БМЧК/ при СУ "Христо Ботев" ще представят пред участниците реални проблеми, които могат да им се случат на пътя и как да реагират в критични ситуации. В същото време, членове на Младежката секция на ТД "Чудни скали" с ръководител Николай Димитров ще се заемат с подготовката на трасе за атрактивно велосъстезание, в което ще участват само желаещите велосипедисти.

Всички участници ще носят тениски с логото на проявата, осигурени от Община Айтос. Наградите, с желание да развива велоспортът в Айтос, предоставя ВЕЛОМАГАЗИН "СТЕФ".  

Снимки