СТРЕЛЦИТЕ ОТ СКЛС „СОКОЛ-2010” АЙТОС В СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ

От 29 април до 6 май 2016 г в град Зул, Германия се проведе ISSF Junior World Cup Rifle/Pistol/Shotgun /най-престижното състезание по стрелба за Севтовната купа при младежите/ На форума бяха регистрирани и се състезаваха общо над 560 спортиста от 48 нации в 19 стрелкови дисциплини. Сили като Германия, Русия, Италия, САЩ, Великобритания, Норвегия, Финландия, Чехия, Индия, Япония, Корея,  бяха представени с повече от един отбор, съпроводени от екипи треньори, масажисти и психолози.

            За България се състезаваха едва по един състезател в три  дисциплини: Трима бяха представителите на Българска Федерация по Трап Скийт и Дабъл трап и един състезател в две дисциплини от Българска федерация по спортна стрелба.

Нашето момче Иван Бориславов Георгиев от СКЛС „Сокол-2010” –Айтос, ученик на СОУ „Христо Ботев” - Айтос се представи блестящо в дисциплината Trap Men Junior и се класира се 6-ти в света след оспорвана финална серия. Иван влезе във финалната серия с 4-ти резултат – 117/125).

Селин Ниязи Али от СКЛС „Сокол-2010” –Айтос, ученичка на СОУ „Н. Вапцаров гр.Айтос беше другият айтоски състезател в Trap Women Junior - класирала се на 30-то място с резултат 55/75. Айтозлийката е само на 14 години участва за първи път на толкова престижен Международен форум.

Павел Керемдчиев от КЛС „Пиргос” -Бургас участва в Skeet Men Junior и се класира на 51-во място с резултат 110/125.

 
  


 

Снимки