Заупокойна молитва и детски стихове в храма за 151 години от гибелта на Апостола

Заупокойна молитва и детски стихове в храма за 151 години от гибелта на Апостола

На 19 февруари, деца и учители, родители, директори, граждани и ученици препълниха с цветя и вълнение храм "Св. Димитър" в Айтос. Заупокойна молитва в памет на Апостола на българската свобода Васил Левски отслужи енорийски свещеник Ромил Георгиев. Във възпоменателното тържесво по повод 151 години от обесването на Васил Левски с много патос и талант се включиха децата от ІVа група на Детска градина "Радост" с директор Славка Рачева и учителки Султанка Николова и Красимира Друмева.

 Сред присъстващите бяха кметът Васил Едрев, Председателят на Общински съвет - Айтос Красимир Енчев, Зам. кметът на Община Айтос Калоян Калоянов и общински съветници.

В храма, децата на "Радост" в народни носии представиха вълнуващ спектакъл от стихове и песни за живота и делото на Левски. Кметът Васил Едрев поздрави малчуганите за въздействащите изпълнения, с едноминутно мълчание айтозлии отдадоха почит на най-безсмъртния българин.

Венци и цветя на признателност Айтос поднесе пред паметната плоча на една от стените на айтоската църква. Паметният знак е поставен преди четвърт век от Общински комитет "Васил Левски" със съдействието на Община Айтос. На барелефа има надпис " През 1872 г. Левски е минал през Айтос и е пял този храм. /по предания/ "

 

 

 

Снимки